Ai contabil bun? Ai afacere eficientă! Are contabilul tău soft de calitate? Ai investit inteligent!

Când avem o firmă, ar trebui să înțelegem că una din persoanele cu care vom colabora cel mai îndeaproape și care va fi de o importanță vitală pentru noi, este contabilul! Contabilul este acea persoană din firma ta, care te poate face să înțelegi ce se întâmplă cu afacerea ta, te ajută să optimizezi costuri, să traduci în profit sau pierdere acțiunile, te ajută să întocmești un buget, se asigură de corectitudinea plăților, impozitelor, depune formulare fiscale, se ocupă de salarii și de auditurile de peste an. Cu alte cuvinte, contabilul este un mic vrăjitor care uneori, este capabil să îți ofere informații la care tu nici nu te-ai gândit! În tot Matrixul acela de cifre, el găsește și transformă, pune la punct și merge pe firul calcului până la capăt!

Multe firme, când vine vorba de investiții interne, aleg să investească în alte departamente sau în echipamente fizice, uitând de multe ori că pe parcursul timpului, softul contabilului este depășit demult și ar trebui schimbat nu doar pentru a le ușura lor munca, dar un soft efficient, ajută la fluidizarea și la creșterea profitului firmei,  efect inevitabil care parvine în urma facilitării unui process de muncă. Timp câștigat, mai multe problem rezolvate!

Un program de contabilitate este o alegere destul de dificilă, indifferent dacă sunteți la început de drum sau știți deja despre cum vor succede lucrurile. Alegerea unui astfel de soft, îi revine în primul rând contabilului, care cunoaște deja unul sau mai multe softuri și știe exact care sunt necesitățile departamentului și a firmei.

Să reamintim câțiva pași:

– Fiți atenți dacă programul are toate modulele (stocuri, facturare, raportare, generare bilant, etc.) și funcțiile de care aveți nevoie! Orice omisiune, atrage după sine costuri adiționale!

– Verificați dacă programul este actualizat în timp util, dat fiind faptul că legislația actuală este mereu în schimbare.

– Fii atent la interfața programului, dacă îți este prietenoasă și te poți descurca ușor facând foarte facil procesul de învățare al aplicației!

– Verifică dacă furnizorii sistemului ERP oferă suport tehnic!

Dacă ai parcurs acești pași, iar contabilul a dat undă verde, înseamnă că ne aflăm în fața unei firme care a câștigat inteligent, eficientizând, fluidizând și salvând timp pentru alte strategii și campanii, în folosul afacerii sale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *