ANAF a lansat platforma online “Spatiul virtual privat“. Ce este, cine are acces si cum ne inregistram!?

ANAF a lansat platforma online “Spatiul virtual privat“, este destinata persoanelor fizice, iar datele pot fi consultate oricand si la orice ora, 24/24 de ore. In cadrul acestei platforme, persoanele fizice vor putea solicita informatii precum situatia obligatiilor fiscale, situatia declararii contributiilor sociale si decizia de impunere, informatii foarte utile prin care putem verifica veridicitatea si corectitudinea angajatorilor si a datelor furnizate de acestia catre noi.

Accesul la aceasta platforma se face normal, ca in orice alt spatiu virtual, pe baza de user si parola.

Ce este, cine are acces si cum ne inregistram!?

Ca sa fie informati, Ministerul Finantelor Publice a transmis tuturor contribuabililor persoane fizice prin posta o scrisoare personalizata, care contine informatii ce permit inregistrarea in Spatiul Privat Virtual de la orice dispozitiv conectat la internet. Ca atare, oriunde am fi pe glob, acasa sau in vacanta, pe baza unui user si a unei parole avem acces la informatii utile pentru noi, pe care le vom afla sau primi mult mai rapid si eficient decat daca am sta la ghiseul institutiei. Un pas inainte, care merita salutat, menit sa puna punct birocratiei de ghiseu.

Reamintim aici si faptul ca, din 16 mai 2018, orice persoana care realizeaza venituri din activitati economice sau alte categorii de venituri poate sa le declare online, iar acum, formularul electronic inteligent al Declaratiei Unice este disponibil in Spatiul Privat Virtual. Incepand cu anul 2019, depunerea online a Declaratiei Unice devine obligatorie.

Inregistrarea in aceasta platforma, se face pe baza urmatoarelor informatii:

  1. Numarul documentului format din 12 cifre, inscris in partea stanga-sus a primei pagini a scrisorii primite.
    2. Codul Numeric Personal (CNP), sau Numarul de Identificare Fiscala (NIF), inscris sub numarul documentului.
    3. Seria si numarul actului de identitate.
    4. Adresa de e-mail proprie.
    5. Numarul telefonului mobil personal. 6. Un nume de utilizator ales pentru autentificarea in SPV.

Acest servicu este furnizat gratuit de Ministerul Finantelor Publice si poate fi accesat direct la adresa https://pfinternet.anaf.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *