Web
Analytics
Avantajele furnizate de un sistem ERP | scribsoftware
  • Warehouse Management System
  • Enterprise Resource Planning
  • Business Intelligence
  • Customer Relationship Management
  • ESET Antivirus and Firewall


Eficientizarea proceselor de afaceri poate proveni dintr-o serie de avantaje rezultate prin implementarea unui sistem ERP, dintre care amintim:

· Reducerea costurilor operationale

O soluție ERP este compusă dintr-o serie de module care sunt destinate diverselor departamente,precum: productie, financiar-contabil, achizitii, vanzari etc. Desi are o natura extrem devariata, informatia este operata o singura data si este accesibila oricarui modul ii este necesara. Astfel se economiseste timp, reurse, se diminueaza probabilitatea de a comiteerori de operare, se faciliteaza accesul la informatie de ultim moment etc. Una dintre particularitatile uzuale ale unui ERP este stocarea tuturor informatiilor intr-o baza de date unic

· Facilitarea managementului operatiunilor curente Deciziile de zi cu zi sunt luate pe baza infor matiilor disponibile la moment. Utilizand rapoartele standard furnizate de catre ERP sau pin implementarea de instrumente de tip Business Intelligence (BI), o astfel de souluție este WinMENTOR Enterprise Analytics, complementare sistemului ERP, informatiile sunt actuale, acurate, coerente si prezenate intuitiv. Se creeaza deci premisele fundamentarii decizionale.

· Optimizarea stocurilor

In multe cazuri s-au semnalat reduceri majore ale valorilor imobilizate in stocuri, in conditiile in care satisfactia clientilor a crescut. Acest lucru este datorat noilor instrumente de management operational si decizional care permit controlul proceselor de aprovizionare,livrare, picking, productie, targetare etc. De asemenea, sunt tinute sub control stocurile care au termene scurte de expirare, rotatie lenta etc.

· Cresterea nivelului de onorare a comenzilor

Prin automatizarea lantului de preluare a comenzilor, achzitie, management stocuri, management depozit, logistica, se elimina marea majoritate a potentialelor disfunctionalitati care conduc la neonorarea cererilor, sau la livrarea de bunuri necomandate.

· Imbunatatirea cashflow-ului

Prin implementarea de politici comerciale coerente si prin usurinta cu care se pot obtine indicatorii specifici, compania isi controleaza mult mai strict fluxurile monetare si perioadele de recuperare a banilor, impunand o disciplina financiara tuturor factorilorimplicati.

· Integrarea informatiilor financiare

Fiind un singur sistem, exista o singura viziune a rezultatelor. Se elimina astfel problema “adevarurilor multiple”, in care fiecare departament are propriul set de rezultate, analize si concluzii, adesea contradictorii.

Sistemele ERP actuale realizeaza integrarea tuturor functiilor de conducere ale unei companii, plecand de la planificare, asigurarea stocului de materii prime si materiale, definirea tehnologiilor, coordonarea proceselor de productie si, nu in ultimul rand, la realizarea gestiunii financiar contabile, a resurselor umane, a stocurilor de produse finite si terminand cu dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri.

Un sistem ERP, precum WinMENTOR permite factorilor de decizie realizarea unor analize complete asupra realizarii planului de afaceri. Prin optiunile de simulare a activitatilor si prin caracterul flexibil si dinamic al aplicatiilor se pot realiza planuri de previziune, evaluari si predefiniri ale tendintelor de evolutie ale industriei din care face parte compania, analize calitative, integrarea cu noile tehnologii e-business si comunicare online.

La noi in tara, majoritatea firmelor care ajung falimentare sau se apropie cu pasi repezi catre acest fapt, au drept motiv problemele de cash flow si managementul deficitar, care se bazeaza cumva pe nimic. Cum ar veni acest lucru? Privit din exterior, antreprenoriatul pare a fi ceva foarte usor de manevrat, aproape ca putem crede […]

De ce sa ne alegeti pe noi?

Friday, July 5, 2019 General

Pentru ca suntem aici pentru a gasi solutii impreuna! Ne nastem in domenii diferite, dar crestem impreuna! Avem ca obiectiv sa raspundem cu succes necesitatilor companiilor mici, mijlocii sau mari! Indiferent de domeniul de activitate, menirea noastra este sa va ascultam, sa va oferim solutii complete conforme cu legislatia in vigoare sau sa cautam alaturi […]

Ai propria afacere dar nu ai gasit inca o solutie de facturare care sa te reprezinte si sa fie ceea ce cauti ? Va vom prezenta mai jos, cateva aspecte despre facturare, solutii de facturare , indiferent de ce fel de companie aveti sau cat de mare va este domeniul de activitate, solutie care speram […]

Ai ajuns unde trebuie! Scribsoftware are solutia! Ca antreprenor care ai o companie in domeniul distributiei stii ce inseamna sa te lovesti mereu de diverse situatii legate de gestiunea produselor, deoarece distributia implica gestiunea unei game largi de produse, prin mai multe canale de vanzare, dar si o gestionare optima a stocurilor. Cu cat gestionarea […]

x Close

Like Us On Facebook