Business Intelligence platforma smart care analizeaza datele intuitive

business intelligence

Business Intelligence (BI) este o platforma smart de grafice interactive, instrumente de analiza a datelor si rapoarte intuitive concepute pentru colectarea informatiilor, analiza activitatii si gestionarea datelor aferente operatiunilor de afaceri, in timp real.

Prin prezentarea informatiilor intr-un format usor de inteles, platforma BI este intuitiva, usor de implementat si cu un impact direct si benefic asupra strategiei de vanzari, managementului financiar, managementului de stoc, fidelizarii clientilor si castigarii de noi clienti.

La ora actuala, modelele de BI aflate pe piata vin cu solutii pentru fiecare companie, indiferent de cifra de afaceri, resursele disponibile sau categoria de piata.

Utilizarea unei solutii de BI pentru raportare si analiza poate ajuta un business sa adopte decizii critice, de sase ori mai repede decat concurentii fara o astfel de tehnologie, arata o analiza Domo. Indiferent daca faci parte dintr-o multinationala, un start-up sau IMM, este un avantaj de care beneficiaza toti utilizatorii instrumentelor de analiza a business-ului. Accentuam avantaj, pentru ca solutiile BI actuale sunt accesibile din toate punctele de vedere, atat la nivel de costuri, cat si utilizare, si pot fi profitabile daca le alegi si folosesti inteligent.

Unul dintre cele mai comune mituri legate de BI este ca doar companiile mari, care administreaza volume uriase de date si efectueaza operatiuni complexe isi pot permite o astfel de solutie si ii pot valorifica la maxim potentialul. Sunt companii mici si mijlocii care ezita sa adopte o solutie de BI, avand retineri legate de costuri, eforturile si resursele necesare pentru a implementa si utiliza zilnic o astfel de platforma.

Realitatea este ca tehnologia a progresat rapid in ultimii ani si s-au dezvoltat modele de BI moderne, care pot fi adaptate nevoilor si resurselor fiecarei companii. De ce nu ar profita fiecare business de avantajul de a transforma date brute in informatie pretioasa?

Va propunem sa vedem daca o solutie de Business Intelligence poate aduce plus valoare in orice organizatie si daca cele mai frecvente temeri sunt justificate in prezent.

Avem nevoie de o solutie de Business Intelligence?

Dupa cum spuneam, in industrie s-a proliferat mitul ca doar companiile de top si multinationalele pot profita cu adevarat de potentialul solutiilor de BI. Discutia ramane deschisa, insa este ca si cum am afirma ca daca nu ai sute de mii de clienti si milioane de date nu poti beneficia de rapoarte de vanzari in timp real sau de avantajele unei platforme de management al relatiilor cu clientii.

Indiferent de dimensiunea companiei si de resursele disponibile, poti avea de partea ta puterea datelor pe care ti-o ofera o platforma de BI. Fiecare organizatie poate salva timp si resurse prin eliminarea unor procese inutile si eficientizarea operatiunilor, fiecare business are ocazia de a intelege mai bine comportamentul utilizatorilor, obiceiurile de cumparare si lua decizii avizate de fidelizare sau cresterea vanzarilor. Toate business-urile au nevoie de imagini corecte ale prezentului si viitorului sau sa identifice noi oportunitati de crestere.

In prezent, solutiile de BI au capacitatea de a rezolva probleme pentru orice organizatie, fie ca vorbim de un gigant al transporturilor, o companie de stat sau un business antreprenorial.

Cu totii pot beneficia de avantajele acelora si instrumente de BI, doar ca sunt adaptate nevoilor si resurselor fiecarei entitati in parte. Un IMM are posibilitatea de a contracta versiuni de platforme BI potrivite nevoilor lor, mai simplu concepute, mai usor de utilizat si accesibile din punct de vedere al costurilor si ca nivel de adoptie in randul utilizatorilor din organizatie.

 
business intellingence

Imi pot permite o platforma de BI?

La o simpla cautare pe motorul Google poti vedea ca una dintre cele mai frecvente preocupari legate de BI este reprezentata de pret. Multi se asteapta la costuri mari de achizitie si implementare, la noi investitii in infrastructura, hardware sau personal specializat. Este adevarat ca in urma cu multi ani aceste ingrijorari ar fi fost justificate.

Tehnologia a progresat rapid si inteligent, astfel ca solutiile de BI actuale sunt disponibile in versiuni adaptate pentru diverse cerinte si sunt accesibile multor companii. Acum poti achizitiona un pachet de instrumente personalizat, o solutie scalabila sau o platforma self-service.

Mai mult de atat, pentru a implementa o solutie de BI te poti baza pe infrastructura hardware deja existenta in companie si pe specialistii IT din echipa, poti apela la masini virtuale din cloud si multe altele, exista alternative pentru toate companiile. Nu mai este nevoie sa te preocupe costurile de implementare sau angajarea unor noi specialisti in analiza datelor sau IT.

Cat timp trebuie sa investesc in traininguri si utilizare?

Pentru ca am vorbit de costuri, pentru o imagine completa si realista este important sa lamurim cateva aspecte legate de timpul si resursele investite in training si adoptia instrumentelor in activitatea de zi cu zi a unei companii.

Fara o documentare prealabila, unele persoane pot considera solutiile de BI consumatoare de timp si perturbatoare, pot crede ca utilizarea lor necesita specializare si traininguri indelungate si costisitoare. Este adevarat ca, pentru a obtine maxim de rezultate din orice instrument sau solutie tehnica de orice natura, e nevoie de practica, timp investit si perseverenta. Aceste lucruri pot veni natural.

Solutiile de Business Intelligence din prezent rezolva aceste incertitudini. O companie mijlocie care adopta o platforma de BI proiectata pentru resursele sale are nevoie sa urmeze un training de prezentare a solutiei si optiunilor sale, insa este vorba de o sesiune punctuala, nu de un proces indelungat.

Odata ce te familiarizezi cu interfata, instrumentele si functiile, lucrezi cu o singura platforma pentru toate datele, ai acces la o interfata intuitiva si bine organizata, usor de personalizat. Nu este necesar sa fii expert in prelucrarea si analiza datelor sau sa ai cunostinte avansate de tehnologie – fiecare individ dintr-o organizatie poate invata sa foloseasca o solutie moderna de BI.

Daca aveti in continuare intrebari despre cea mai potrivita solutie de Business Intelligence pentru nevoile dumneavoastra sau pur si simplu doriti sa discutam despre cea mai buna solutie BI pentru compania dumneavoastra si despre ceea ce ar presupune implementarea ei, echipa Scribsoftware va sta la dispozitie pentru a gasi impreuna raspunsurile la toate intrebarile si nelamuririle dumneavoastra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *