Web
Analytics
Ce presupune gestiunea si gestiunea depozitelor | scribsoftware
 • Warehouse Management System
 • Enterprise Resource Planning
 • Business Intelligence
 • Customer Relationship Management
 • ESET Antivirus and Firewall

In termeni uzuali, gestiunea reprezinta modalitatea in care urmarim si administram stocurile, care pot fi: de materii prime, consumabile, marfuri, obiecte inventar etc.

Vorbind de gestiune, nu putem sa nu remarcam ca sunt foarte multi antreprenori, care ignora acest aspect sau nu tin o gestiune corecta a bunurilor din depozite. Pe langa faptul ca a nu avea o gestiune corecta este ilegal, acest fapt, atrage dupa sine lucruri mult mai grave pentru afacerea dumneavoastra si anume, faptul ca livrarile nu se pot face in timp util, pickerii nu stiu unde se afla marfa si nu au un inventar exact al bunurilor, lucruri care duc la pierderi considerabile si la diminuarea profitului.

Intotdeauna, trebuie sa intelegem ca o gestiune corect administrata te poate ajuta enorm. Putem onora la timp comenzile clientilor (stiind ce anume avem sau nu pe stoc), putem identifica la timp eventualele sustrageri frauduloase de bunuri (realizate de angajati sau de terti), putem beneficia de anumite avantaje economice si financiare – toate acestea daca stim sa ne administram stocurile.

Cand vorbim de gestiunea stocurilor, care poate fi tinuta pe registre manuale sau electronice, trebuie sa se ia in considerare urmatoarele:

 • ce catitate de marfuri exista,
 • ce cantitate de marfuri au intrat,
 • cand au intrat in depozit
 • de la ce furnzior, cine a facut receptia lor si cand,
 • ce marfuri au iesit din depozit,
 • cand si catre ce client.

De asemenea gestiunea presupune sa se stie in permanenta care produse sunt in stare buna si care sunt deteriorate.

Toate aceste miscari de marfa din gestiune pot fi inregistrate manual pe diverse documente (fise de magazie, fise de stoc etc). Gestionarea manuala a acestor miscari este destul de greoaie si consuma timp si resursa umana pentru a fi tinuta corect.

Datorita miscarii rapide a marfurilor in cazul gestiunilor tinute manual exista un decalaj intre miscarea fizica a marfurilor si inregistrarea lor in documente, ceea ce duce la diferente de stoc fizic (ce e real in depozi) si scriptic (ce exista inregistrat in documente).

Cum se poate face gestiunea depozitului

Gestiunea depozitului se poate face folosind solutii software performante si specializate. O astfel de solutie software se cheama WMS (warehouse management system). O solutie WMS, datorita faptului ca face intrarea si iesirea marfurilor autmatizat rezolva problema decalajului intre miscarea marfurlor si inregistrarea miscarilor in gestiune (rezolva problema decalajului intre stocul fizic si stocul scriptic).

Solutiile privind managementul depozitelor propuse de noi, contin solutii independente de gestiune a depozitului interfatate cu aplicatii ERP, pentru o evidenta completa si transparenta a tuturor operatiunilor sau solutii ERP care au integrate module puternice destinate managementului depozitelor. In functie de nevoile d-voastra specifice va propunem o solutie care va ofera urmatoarele facilitati:

 • integrarea cu sisteme informatice care permit schimbul electronic de date (EDI – Electronic Data Interchange) – presupune transferul de date intre companii diferite folosind retele precum Internetul sau canale de comunicare directe. Prin intermediul sistemului EDI se poate face schimbul de documente cum ar fi: comenzi, facturi, avize de expeditie, cataloage de produse, etc.
 • urmarirea produselor pe serii, loturi, termene de valabilitate;
 • inregistrarea de informatii legate de caracteristicile produselor;
 • organizarea sortimentelor pe atribute;
 • pregatirea comenzilor pentru livrare;
 • ambalarea si expedirea produselor;
 • instrumente pentru identificarea facila a produselor in depozit;
 • solutii pentru realizarea facila a operatiunilor de inventariere;
 • sistem facil de management al retururilor

Companiile incearca in mod constant sa gaseasca modalitati de a imbunatati performanta operatiunilor de depozit, de acceea managerii se concentreaza pentru a obtine eficienta maxima pentru costuri minime. Pentru a obtine cele mai bune rezultate in timpul exploatarii, un numar de bune practici pot fi adoptate pentru a imbunatati productivitatea si satisfactia clientilor general. Desi […]

Warehouse management system, prescurtat ca si – WMS, nu este altceva decat parte integranta a lantului de aprovizionare care tinde sa controleze miscarea si depozitarea marfurilor intr-un depozit si sa proceseze tranzactiile respective, incluzand expedierea, receptionarea, depozitarea si colectarea. Obiectivul sistemelor Warehouse Management System este de a furniza un set de proceduri computerizate care sa faciliteze receptia stocurilor […]

ATENTIE!!! Deoarece ANAF a schimbat modul de incadrare a contractelor din domeniul constructiilor, pentru aplicarea facilitatilor conform OUG 114/2018, precum si marimea coeficientului pentru calculul contributiei asiguratorii (CAM), de la 0,3375 la 2,25, toate firmele care au aplicat facilitatile in perioada ianuarie – aprilie 2019, trebuie sa refaca calculele privind lichidarea si sa genereze declaratia […]

x Close

Like Us On Facebook