Web
Analytics
Ce presupune gestiunea si gestiunea depozitelor | scribsoftware
 • Warehouse Management System
 • Enterprise Resource Planning
 • Business Intelligence
 • Customer Relationship Management
 • ESET Antivirus and Firewall

In termeni uzuali, gestiunea reprezinta modalitatea in care urmarim si administram stocurile, care pot fi: de materii prime, consumabile, marfuri, obiecte inventar etc.

Vorbind de gestiune, nu putem sa nu remarcam ca sunt foarte multi antreprenori, care ignora acest aspect sau nu tin o gestiune corecta a bunurilor din depozite. Pe langa faptul ca a nu avea o gestiune corecta este ilegal, acest fapt, atrage dupa sine lucruri mult mai grave pentru afacerea dumneavoastra si anume, faptul ca livrarile nu se pot face in timp util, pickerii nu stiu unde se afla marfa si nu au un inventar exact al bunurilor, lucruri care duc la pierderi considerabile si la diminuarea profitului.

Intotdeauna, trebuie sa intelegem ca o gestiune corect administrata te poate ajuta enorm. Putem onora la timp comenzile clientilor (stiind ce anume avem sau nu pe stoc), putem identifica la timp eventualele sustrageri frauduloase de bunuri (realizate de angajati sau de terti), putem beneficia de anumite avantaje economice si financiare – toate acestea daca stim sa ne administram stocurile.

Cand vorbim de gestiunea stocurilor, care poate fi tinuta pe registre manuale sau electronice, trebuie sa se ia in considerare urmatoarele:

 • ce catitate de marfuri exista,
 • ce cantitate de marfuri au intrat,
 • cand au intrat in depozit
 • de la ce furnzior, cine a facut receptia lor si cand,
 • ce marfuri au iesit din depozit,
 • cand si catre ce client.

De asemenea gestiunea presupune sa se stie in permanenta care produse sunt in stare buna si care sunt deteriorate.

Toate aceste miscari de marfa din gestiune pot fi inregistrate manual pe diverse documente (fise de magazie, fise de stoc etc). Gestionarea manuala a acestor miscari este destul de greoaie si consuma timp si resursa umana pentru a fi tinuta corect.

Datorita miscarii rapide a marfurilor in cazul gestiunilor tinute manual exista un decalaj intre miscarea fizica a marfurilor si inregistrarea lor in documente, ceea ce duce la diferente de stoc fizic (ce e real in depozi) si scriptic (ce exista inregistrat in documente).

Cum se poate face gestiunea depozitului

Gestiunea depozitului se poate face folosind solutii software performante si specializate. O astfel de solutie software se cheama WMS (warehouse management system). O solutie WMS, datorita faptului ca face intrarea si iesirea marfurilor autmatizat rezolva problema decalajului intre miscarea marfurlor si inregistrarea miscarilor in gestiune (rezolva problema decalajului intre stocul fizic si stocul scriptic).

Solutiile privind managementul depozitelor propuse de noi, contin solutii independente de gestiune a depozitului interfatate cu aplicatii ERP, pentru o evidenta completa si transparenta a tuturor operatiunilor sau solutii ERP care au integrate module puternice destinate managementului depozitelor. In functie de nevoile d-voastra specifice va propunem o solutie care va ofera urmatoarele facilitati:

 • integrarea cu sisteme informatice care permit schimbul electronic de date (EDI – Electronic Data Interchange) – presupune transferul de date intre companii diferite folosind retele precum Internetul sau canale de comunicare directe. Prin intermediul sistemului EDI se poate face schimbul de documente cum ar fi: comenzi, facturi, avize de expeditie, cataloage de produse, etc.
 • urmarirea produselor pe serii, loturi, termene de valabilitate;
 • inregistrarea de informatii legate de caracteristicile produselor;
 • organizarea sortimentelor pe atribute;
 • pregatirea comenzilor pentru livrare;
 • ambalarea si expedirea produselor;
 • instrumente pentru identificarea facila a produselor in depozit;
 • solutii pentru realizarea facila a operatiunilor de inventariere;
 • sistem facil de management al retururilor

In lumea afacerilor actuale ale timpului in care traim si al pietei antreprenoriale impactul si valoarea unui ERP este imposibil de ignorat. Datele si procesele companiei sunt corelate in sistemele ERP, afacerile pot alinia departamente separate si pot imbunatati fluxurile de lucru automatizand toate procesele de business, ducand la o eficientizare maxima a tot ceea […]

Cateva detalii despre analiza si desfasurarea acestui proces! Cu scopul optimizarii costurilor si atingerii flexibilitatii dorite, organizatiile isi indreapta atentia spre procesele de lucru, aplicatiile si serviciile care ofera suport pentru acestea. Pentru a va asigura ca organizatia dumneavoastra se mentine in competitie si poate raspunde rapid la schimbarile care au loc in actualul mediu […]

Beneficiile unui CRM pentru o companie sunt semnificative, chiar daca vom prespune ca doar o parte din obiective propuse sunt atinse. Returul investitiei intr-un CRM il reprezinta  suma veniturilor suplimetare la care utilizarea acestuia contribuie, dar si sumele economisite din optimizarea activitatilor. In ceea ce priveste veniturile, returul vine din diverse categorii cum ar fi: venituri […]

La noi in tara, majoritatea firmelor care ajung falimentare sau se apropie cu pasi repezi catre acest fapt, au drept motiv problemele de cash flow si managementul deficitar, care se bazeaza cumva pe nimic. Cum ar veni acest lucru? Privit din exterior, antreprenoriatul pare a fi ceva foarte usor de manevrat, aproape ca putem crede […]

x Close

Like Us On Facebook