Companiile, sfera e-commerce si operatiunile omnichannel

Companiile, sfera e-commerce si operatiunile omnichannel

Faptul ca din ce in ce mai multe companii aleg sa intre in sfera e-commerce, creste in mod semnificativ costul operatiunilor logistice si de management al depozitelor, in principal datorita cresterii cantitatii de comenzi cu cantitati reduse. Avand costuri crescute, este mult mai usor sa faceti un calcul al rate de recuperare a investitiei in cazul investitiilor in automatizare. 

Cu toate acestea, situatia nu este niciodata neagra sau alba scategoric nu exista aproape niciodata raspunsuri usoare atunci cand vine vorba de automatizare. 

Primul lucru pe care trebuie sa-l luatin calcul este sa alegeti solutia hardware, dar, in opinia mea, este chiar mai important sa alegeti ce software sa utilizati pentru a controla hardware-ul. Nu voi intra in detalii deoarece fiecare proiect este unic si are diferite posibilitatsi dificultatile aferente. Adresez aspectele generale cu privire la ce trebuie luat in considerare atunci cand aleg software-ul pentru a controla depozitul si automatizarea. 

Managementul depozitelor 

Sistemele de management al depozitelor (WMS) si sistemele de control al depozitelor au fost adesea sisteme complementare cu seturi de functii adiacente si uneori suprapuse.  

Cat de mare trebuie sa fie nivelul de automatizare? 

Un lucru foarte important la care trebuie sa va ganditi este cat de mare intentionati sa fie nivelul de automatizare in depozit? Cate operatii manuale veti pastra in depozit? O mare greseala pe care multe companii o fac, in opinia mea, este aceea ca uita de operatiile manuale si se concentreaza doar pe automatizare. Atunci cand investesc in automatizare, ele aleg software-ul propus de vanzatorul de automatizare fara o cercetare aprofundata. 

Cate sisteme trebuie aplicate? 

Este important sa privim imaginea de ansamblu. Nu este niciodata optim sa aveti prea multe sisteme cum ar fi software-ul de gestiune, de exemplu, ERP, WMS, SCM. Bineinteles ca nu este imposibil ca acestea sa functioneze simultan, dar este un risc mare, deoarece nu puteti utiliza toate caracteristicile in unele sisteme. 

De asemenea, este un mare risc, deoarece upgrade-urile viitoare vor fi complexe si costisitoare. Exista, de asemenea, riscul ca nu puteti profita de toate functiile noi in viitoarele upgrade-uri, deoarece diferitii furnizori ai sistemelor dvs. nu colaboreaza unul cu celalalt si probabil au planuri si proiecte diferite privind dezvoltarea produselor. 

Furnizorii WMS fac ca sistemele lor sa fie adaptabile cerintelor comertului electronic. De exemplu, dezvoltarea capacitatilor de streaming al comenzilor care permit utilizatorilor sa stabileasca o cadenta a comenzilor lansate in functie de prioritatile de indeplinire si de capacitatile disponibile. In mod similar, cativa furnizori WMS dezvolta capabilitati de invatare a masinilor pentru a-si spori capacitatea de a procesa inteligent comenzile si de a optimiza caracteristicile sloturilor pentru o eficientizare maxima a depozitelor. 

Pentru asta, trebuie sa faceti o cercetare aprofundata a oportunitatilor relevante si o lista a nevoilor curente ale companiei dvs. si a posibilelor nevoi viitoare, precum si compararea sistemelor diferite si caracteristici unice. In acest scop, compania noastra, va sta la dispozitie cu sfaturi, iar impreuna cu dumneavoastra, vom alege intotdeauna solutia cea mai potrivita. 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.