Contabilitatea de gestiune si obiectele ei

Contabilitatea de gestiune furnizeaza informatii analitice de detaliu referitoare la eficienta utilizarii factorilor de productie.

Prin contabilitatea de gestiune determinam:

– costul de productie pe produs, lucrare sau serviciu,

– costul pe centre de responsabilitate,

– costul diferitelor functiuni,

– rezultatele analitice pe produs, lucrare sau serviciu si pe centre.

Contabilitatea de gestiune are ca obiect:

– cunoasterea detaliata a proceselor de alocare a resurselor in interiorul intreprinderii pe centre de responsabilitate si pe produse,

– metode de transformare a resurselor consumate in rezultate,

– elaborarea previziunilor avand la baza consumurile trecute putandu-se evalua in timp consecintele activelor viitoare.

Contabilitatea de gestiune furnizeaza date care vin sa completeze informatiile din contabilitatea financiara care se vor adresa exclusiv managerilor ca beneficiari interni de date.

Rezulta ca contabilitatea de gestiune are ca finalitate furnizarea informatiilor necesare luarii deciziilor de catre manageri avand in fond 2 scopuri:

– calcularea costurilor

– influentarea comportamentului celor care pot actiona asupra costurilor.

Scopul unui ERP este de a integra intr-un singur sistem toate procesele dintr-o societate, fiind utilizat in acelasi timp de mai multe departamente. Un software ERP automatizeaza toata procedura de calcul a costurilor de productie si genereaza automat inregistrari contabile specifice utilizand conturile din  clasa 9.

In cadrul ScribSoftware, va oferim  acest suport prin intermediul echipei noastre si va stam mereu la dispozitie atat cu informatii utile, cat si cu prezentarea continua a softului pentru a-l putea intelege si derula fara probleme, pana la invatarea tuturor pasilor necesari.

Daca va intereseaza mai multe informatii legate de aplicatiile de gestiune, existente in  oferta Scribsoftware, va rugam sa accesati acest link, sau va rugam sa ne contactati pentru o discutie sau o prezentare a uneia dintre solutiile noastre:

Mail: office@scribsoftware.ro
Tel.: 0374-998 222
Mobil: 0729-905 555

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *