Exista numeroase elemente ce pot fi luate in calcul cand vorbim despre cresterea eficientei in productie: o mai buna coordonare intre departamentele implicate, respectarea termenelor limita, reducerea timpului de productie tinand cont nu numai de timpul efectiv de fabricare, ci si de cel necesar pregatirii liniei de productie si lista poate continua.
Procesele de producţie implica un numar mare de operaţiuni cu grade diferite de repetabilitate in funcţie de tipul afacerii: producţie pe comanda, producţie pe stoc sau producţie de unicate, producţie de tip asamblare sau producţie de tip flux de procese.
Scribsoftware are un portofoliu complex de soluţii de afaceri dedicat producţiei de orice tip, de serie mica, mare sau unicate: ERP,CRM, Managementul documentelor, Managementul resurselor umane, Business intelligence, Automatizarea fortei de vanzare, etc.
Soluţiile software furnizate de Scribsoftware prezinta un grad ridicat de configurabilitate. Ele permit prelucrarea optima a numarului mare de informaţii care se sintetizeaza in cursul procesului de producţie de la optimizarea stocurilor de materii prime, urmarirea costurilor pe centre de cost sau articole de calculaţie, menţinerea istoricului tehnologiilor şi configurarilor, imbunataţirea relaţiilor cu clienţii.
Solutia noastra BI este un sistem informatic special proiectat pentru a oferi suport tuturor sectoarelor de business dintr-o companie prin eficientizarea proceselor decizionale si generarea de insight-uri utile pentru performanta. Business Intelligence (BI) este o platforma smart de grafice interactive, instrumente de analiza a datelor si rapoarte intuitive concepute pentru colectarea informatiilor, analiza activitatii si gestionarea datelor aferente operatiunilor de afaceri in timp real.
Prin prezentarea datelor intr-un format usor de inteles, tehnologia Business Intelligence este intuitiva, usor de implementat si cu un impact direct si benefic asupra strategiei de vanzari, a managementului financiar, a managementului de stoc si inventar, fidelizarea clientilor si castigarea de noi clienti prin accesul rapid la date, si eficientizarea proceselor de zi cu zi. In plus, BI ofera informatii relevante despre indicatorii de business, fiind astfel un instrument critic pentru a asigura competitivitatea si rentabilitatea.
Beneficii:
- Gestionarea eficienta a datelor din fabrica
- Digitalizarea tuturor proceselor de productie, cu ajutorul statiilor de lucru web care ajuta operatorii sa realizeze optim operatiunile
- Interconectarea in timp real cu resursele: oameni si dispozitive
- Controlul in timp real al starii resurselor, productiei, rebuturilor, timpilor de lucru, timpilor de pregatire, timpilor indirecti, indisponibilitatii utilajelor si al materialelor consumate in productie
- Reducerea risipei prin: evitarea pierderilor de disponibilitate, utilizarea mai eficienta a resurselor de productie si cresterea calitatii produselor finite
Scaderea costurilor de productie si imbunatatirea eficientei totale
1. Definirea si gestionarea datelor de productie
Softul de management al productiei poate fi integrat cu orice sistem de management al afacerii (ERP), de unde importa datele cu privire la modul de lucru al companiei si produsele realizate: comenzi de productie, retetele si etapele de executie. Toate aceste informatii vor fi utilizate de catre sistemul de management al productiei pentru a fi transmise in fabrica, in vederea executiei operatiunilor.
Deci, cum spuneam, Business Intelligence (BI) inseamna raspunsuri complete la toate intrebarile pe care si le pune un manager cu privire la afacerea lui. Solutiile performante de BI ofera mai mult decat atat: iti raspund si la intrebarile pe care nici nu stiai ca le ai. Introduc in analiza perspective noi din care sa privesti datele firmei tale. Tablourile de bord, graficele, rapoartele si analizele de Business Intelligence se bazeaza pe aplicatii software de afaceri de tip ERP, CRM, Retail, din care isi extrag datele. Fara informatiile preluate automat din aceste sisteme, platforma de BI nu are ce afisa utilizatorului.
Cum pot creste productivitatea, respectiv profitul firmei mele?
Discutiile interne de strategie, analizele rezultatelor obtinute, sedintele departamentelor firmei, anticiparea impactului deciziilor, evaluarea angajatilor, controlul financiar. Acestea sunt doar cateva ocazii in care vei observa ca raspunsurile in timp real aduse de analizele si rapoartele de Business Intelligence devin indispensabile afacerii tale.
Instrumente pentru decizii atent calculate si pentru strategii de afaceri
Business Intelligence reprezinta accesul la informatii complete despre afacerea ta, expuse in formate usor de interpretat de catre manageri si de catre alti utilizatori. Miile de date disipate generate zilnic de business-ul tau, de vanzari, cumparari, marketing, stocuri, resurse umane, se transforma in rapoarte relevante, in format grafic sau tablou de bord – cu ajutorul solutiei de BI. Iti doresti raspunsuri mai detaliate decat cele oferite de panoul general de bord? Tot in platforma BI le vei gasi, explorand datele in adancime.
Conceptul de Business Intelligence (BI) schimba pentru totdeauna modul in care managerii iau decizii cu privire la viitorul afacerii pe care o conduc si ajuta la generarea unui raspuns pozitiv la intrebarile noastre de acum, dar si la cele care pot aparea in viitor.
Avantajele majore ale utilizarii unei aplicatii software de tip Business intelligence:
1. Scurteaza timpul de luare a deciziei si creste capacitatea de adaptare la conditiile pietei
Se spune ca cine are informatia, are si puterea, iar lumea in care traim a devenit extrem de dinamica si de dependenta de informatii, mai ales daca ne referim la mediul de afaceri. Utilizatorii solutiei noastre BI pot obtine rapid raspuns la intrebarile care ii framanta in legatura cu business-ul lor, nemaifiind nevoie sa astepte cateva zile dupa un raport de analiza, iar apoi sa mai piarda cateva ore bune pentru a-l parcurge.
BI iti usureaza viata, poti scapa de stresul generat de lipsa unor date pentru luarea deciziilor si ai mai mult timp pentru tine, dar si pentru cei dragi. Un raport de analiza este generat instantaneu, intr-o forma vizuala, usor de inteles, astfel puterea de adaptare la conditiile pietei devine mult mai mare, iar identificarea riscurilor si a oportunitatilor devine mai usor de realizat. Prin urmare, strategia cu privire la modalitatea de a trata riscurile si oportunitatile poate fi generata la timp, astfel incat compania ta sa fie pregatita pentru schimbarile care urmeaza.
2. Inlocuieste deciziile incerte cu informatii concrete
O afacere nu se compara cu un joc la ruleta, astfel ca deciziile nu se iau pentru ca asa credem ca ar fi bine ci pentru ca stim ceea ce facem. Fundamentarea deciziilor pe baza informatiilor complete, actualizate in timp real, este un atu competitiv de care orice firma are nevoie pentru a se dezvolta.
Accesul facil si rapid la date pentru a realiza comparatii, sinteze pe baza informatiilor interdepartamentale, previzionarea, urmarirea trend-urilor, predictiile de tipul „what if,” detalierea (drill-down) sau sintetizarea (drill-up) informatiei creeaza oportunitatea de a intelege si mai clar ceea ce se intampla cu adevarat in companie.
3. Imbunatateste puterea de negociere
Forta de vanzari a companiei vede in timp real care sunt trendurile de pe piata, care sunt preferintele clientilor. De asemenea, utilizand analiza de tip „what if” se intelege instantaneu care ar fi impactul promotiilor si a modificarii preturilor de achizitie asupra veniturilor companiei, astfel incat se poate negocia concret cu furnizorii, pe baza datelor analizate.
4. Identifica tendintele pietei
Software-ul de Business Intelligence ajuta firmele sa isi faca ”ordine in stocuri”, evidentiaza care sunt cele mai vandute produse (produsele locomotiva), ajuta la observarea noilor tendinte din piata, dar arata si care sunt acele stocuri neperformante care practic blocheaza banii firmei. Toate acestea aspecte pot fi transformate in profit aditional pentru compania ta.
5. Faciliteaza identificarea de oportunitati
Pe baza datelor intelegem rapid cate unitati s-au vandut, prin ce canal, in ce zona geografica, catre ce segment de piata, impactul sezonalitatii asupra afacerii etc. ,astfel incat avem capacitatea de a intelege cum si de ce s-a intamplat asa. Strategia de viitor va fi cu siguranta definita altfel, atunci cand intelegem exact natura clientilor si a business-ului nostru, dar si cauzele si efectele pentru care lucrurile se intampla intr-un anumit fel si la un anumit moment.
6. Ofera o viziune unitara asupra afacerii
Accesul permanent la indicatorii cheie (KPI) contribuie indirect la cresterea nivelului de eficienta a firmei si la reducerea costurilor prin luarea unor decizii in concordanta cu situatii aparute in urma analizei facile a datelor realizate cu ajutorul BI. Rapoartele vizuale, tablourile de bord departamentale, rezultatele fiecarui proces in parte, cash-flow-ul (fluxul de numerar) sunt la cateva click-uri distanta, astfel incat managementul are o viziune unitara, relevanta, asupra companiei si poate solicita oricand optimizari sefilor de departamente atunci cand identifica probleme.
De asemenea, analize precum cele cu privire la stadiul de atingere a obiectivelor sunt mult mai usor de realizat pe baza informatiilor din BI.
Unul dintre beneficiile majore ale BI este acela de a reduce timpul si resursele umane necesare pentru a crea un raport. Extragerea, transformarea, incarcarea si agregarea datelor, generarea automata a rapoartelor, instrumentele utile pentru a simplifica realizarea unor noi rapoarte si reducerea la minim a training-ului necesar (si a costurilor aferente) pentru a dezvolta rapoartele, contribuie impreuna la o experienta mult mai placuta de prelucrare a informatiilor care au capacitatea de a aduce plusvaloare firmei tale.
7. Integreazamultiple surse de date
Cu solutiile de Business Intelligence pui in ordine informatii din surse variate, explorand legaturile dintre date pentru a intelege mai clar cauza/efectul activitatilor tale.
8. La Scribsoftware, clientul si implicit utilizatorul este pe primul loc
Solutiile BI sunt usor de folosit si nu necesita cunostinte tehnice.In plus, noi suntem alaturi de tine cu suport si training, astfel incat sa te bucuri de potentialul maxim al datelor tale.
Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.