Web
Analytics
Cum arata un depozit modern, adaptat nevoilor de piata, afacerii si viitorului!? | scribsoftware
  • Warehouse Management System
  • Enterprise Resource Planning
  • Business Intelligence
  • Customer Relationship Management
  • ESET Antivirus and Firewall

Cand vine vorba despre afacere, despre bunul mers al acesteia, cu totii ajungem să ne punem aceasta intrebare: cum arata un depozit modern, adaptat viitorului?! In fiecare an, suntem martori la tot mai multe schimbari care au loc atat la nivel de tehnologie folosita in depozit,  cat si la nivel de operatori sau adaptare la protejarea mediului inconjurator.  Bineinteles ca am observat ca un depozit bine pus la punct, tehnologizat, informatizat, care foloseste sau este legat la un sistem informatic a dus la cresterea productivitatii, a flexibilitatii, dar a redus si costurile, realizand profit.

Automatizarea si robotizarea companiilor va continua sa existe si sa se extinda, inlocuind din ce in ce mai mult anumite roluri, dar si persoane in depozi, “eliberand” astfel din timpul alocat de operatorii depozitului la indeplinirea unor sarcini mai complexe, care bineinteles, au o valoare mai mare si realizeaza un profit considerabil.

Tehnologia fara fir, robotii inteligenti, big data analysis si automatizarea vor avea roluri importante in aceasta poveste de eficientizare si este foarte bine, ca orice manager sa le ia in calcul

Cu siguranta, pe masura ce tehnologiile moderne si de noua generatie vor continua sa se dezvolte, va fi schimbat in mod semnificativ si modul in care bunurile sunt primite, stocate si expediate intr-un depozit, transformand astfel, lantul de aprovizionarein mai mult de ceea ce stiam pana acum.

Este foarte posibil ca peste cativa ani, sistemul de management al depozitului sa fie capabil sa controleze fiecare aspect al operatiunii de depozitare,  receptie, picking, expediere a comenzilor, ci si alte detalii, precum iluminatul, controlul temperaturii si alte aspecte foarte importante intr-un depozit.

 Tehnologia fara fir si urmarirea stocurilor in timp real

Prin intermediul tehnologiei RFID se urmaresc stocurile in timp real, fiecare miscare putand fi supravegheata de la intrarea marfurilor si pana la iesirea lor din depozit. Acest tip de tehnologie este cu adevarat utila si revolutionara intr-un depozit, unde mereu trebuie sa stim care este stocul real, eficientizand astfel foarte mult controlul marfurilor.

 Sisteme automate de picking

Picking-by-voice, picking-by-light sau folosirea unor roboti specializati, toate acestea, ne ajuta si schimba categoric, modul in care se pregatesc si se livreaza comenzile. Nu doar timpul de pregatire se imbunatateste, ci si corectitudinea de monitorizarea comenzilor, excluzandu-se astfel,  posibilitatea ca operatorul sa ia din greseala un alt produs in locul celui mentionat in lista. Cu astfel de sisteme, marfa noastra este selectata, pregatita si livrata mult mai rapid si efeicient, compania avand astfel profitabilitate maxima.

Surse alternative de energie si tehnologii moderne

Utilizarea energiei alternative si eficienta energetica nu mai sunt optionale. Panourile solare, iluminatul cu LED-uri, sistemele de acoperis care reusesc sa pastreze racoare, geamurile termice, ferestrele cu clesti, dezumidificatoarele, detectoarele de praf si fum si alte materiale noi si inovatii, conduc depozitele intr-o noua era.

Altfel spus, cine nu si-ar dori un astfel de depozit modern si utilat, care sa ii propulseze afacerea intr-o noua era?

Companiile incearca in mod constant sa gaseasca modalitati de a imbunatati performanta operatiunilor de depozit, de acceea managerii se concentreaza pentru a obtine eficienta maxima pentru costuri minime. Pentru a obtine cele mai bune rezultate in timpul exploatarii, un numar de bune practici pot fi adoptate pentru a imbunatati productivitatea si satisfactia clientilor general. Desi […]

Warehouse management system, prescurtat ca si – WMS, nu este altceva decat parte integranta a lantului de aprovizionare care tinde sa controleze miscarea si depozitarea marfurilor intr-un depozit si sa proceseze tranzactiile respective, incluzand expedierea, receptionarea, depozitarea si colectarea. Obiectivul sistemelor Warehouse Management System este de a furniza un set de proceduri computerizate care sa faciliteze receptia stocurilor […]

ATENTIE!!! Deoarece ANAF a schimbat modul de incadrare a contractelor din domeniul constructiilor, pentru aplicarea facilitatilor conform OUG 114/2018, precum si marimea coeficientului pentru calculul contributiei asiguratorii (CAM), de la 0,3375 la 2,25, toate firmele care au aplicat facilitatile in perioada ianuarie – aprilie 2019, trebuie sa refaca calculele privind lichidarea si sa genereze declaratia […]

x Close

Like Us On Facebook