E-logistica si sistemul SCM

E-logistica si sistemul SCM

Lanturile de aprovizionare sunt din ce in ce mai complexe, iar cerintele clientilor cresc exponential. Sarcinile-cheie se refera nu numai la planificarea productiei, ci si a vanzarii, transportului si acumularii stocurilor.

Desi multe persoane considera ca lantul de aprovizionare este identic cu logistica, aceasta din urma (logistica) este de fapt doar o componenta a lantului de aprovizionare. Sistemele Supply Chain Management actuale de tip digital ca si SoftONE Cloud ERP includ atat manipularea materialelor cat si software pentru toate partile implicate in crearea de produse sau servicii, onorarea comenzilor si urmarirea fluxului de informatii – cum ar fi furnizorii, producatorii, comerciantii en-gros, furnizorii de transport si logistica dar si comerciantii cu amanuntul.

E-logistica se concentreaza asupra utilizarii internetului si a sistemelor informatice pentru integrarea anumitor elemente ale lantului de aprovizionare: planificare, realizare si supraveghere a fluxului materialelor, bunurilor, informatiilor.

SCM este un sistem ce sustine aceste procese. Programul poate fi integrat cu sistemele partenere externe. Solutii ale pachetului SoftONE care ar putea fi necesare si foarte importante in firma pot fi identificate urmarind specificul, nivelul de dezvoltare si tipul de activitate, iar cel mai bun mod pentru a face acest pas este sa luati legatura cu noi.

Supply Chain Management poate sprijini diferite tipuri de decizii, decizii care va vor ajuta si profitabiliza afacerea.

Cele cu caracter strategic ofera, printre altele, raspunsul la intrebarile: unde ar trebui sa fie localizata productia sau depozitul, ce procese din lant se externalizeaza catre alte firma si pe care compania le realizeaza singura? Este important unde si cum va fi depozitata marfa, dar si tipul de mijloace de transport folosite pentru furnizare.

Printre deciziile tactice se numara cele privind procesele incredintate companiilor externe, precum si frecventa si volumul comenzilor si, prin urmare, si nivelul stocurilor, iar la acest capitol, WinMENTOR ENTERPRISE impreuna cu modulele extrem de puternice ale acestuia, exceleaza.

Se adauga acestora si deciziile operationale. Cand vor fi realizate comenzile pentru perioada urmatoare, care sunt nivelul si timpul de livrare al furnizorilor, care sunt programele de livrare a mijloacelor de transport? – acestea sunt intrebari pe care ar trebui sa le raspunda.

Asadar, Supply Chain Management nu este in esenta o solutie, ci un set de solutii. Este un set de aplicatii interconectate, iar noi putem sa te ajutam  cu partea de consultanta si implementare pentru acestea.

Cand discutam despre rolul SCM este foarte important sa cadem de acord asupra definitiei acestuia. De aceea am ales una dintre cele mai respectate surse standard de definitie a unui sistem de management al lantului de aprovizionare, respectiv the Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP), conform caruia Supply Chain Management reprezinta planificarea si managementul tuturor activitatilor implicate in stabilirea surselor si achizitia produselor, conversia acestora si managementul activitatilor logistice. SCM-ul include coordonarea si colaborarea intre partenerii de afaceri, precum furnizorii de produse, canalele intermediare, furnizorii de servicii si clientii pentru integrarea si realizarea managementului eficient al cererii si ofertei.

In ceea ce priveste aprovizionarea, componentele din SoftONE Cloud ERP destinate planificarii si previzionarii necesarului de stoc ofera informatii despre ce, cat, cand sa comanzi si unde sa stochezi marfa. Aceasta rezulta in:

  • Costuri mai mici cu stocarea, pentru ca nu mai apar situatii in care este tinuta in stoc mai multa marfa decat cea necesara.

  • Nu se mai pierd bani cu produsele care expira in depozit.

  • Clientii sunt multumiti pentru ca primesc marfa dorita la timp.

  • Nu se achizitioneaza marfa in plus daca aceasta exista deja in alt depozit sau locatie etc.

Printre avantajele principale ale SoftONE Cloud ERP se numara optimizarea surselor de aprovizionare si gestionarea eficienta a stocurilor (reducerea stocurilor atat pentru furnizor, cat si pentru client).

Comenzile de la furnizori se efectueaza automat (pregatirea comenzilor catre producatori in cazul in care stocul in depozit depaseste valoarea stabilita: greutate, volum, cantitate). De asemenea, o analiza actuala a cererii pentru produse specifice poate fi efectuata (posibilitatea unui raspuns imediat la cerere).

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra!