solutii software dedicate industriei tale

Distributie – Solutii Software

Ia legatura cu noi

Soluții și programe pentru firme care activează în domeniul distributie

O activitate de distribuţie reprezintă un ansamblu  de procese economice de achiziţie, logistică, depozitare, vânzare, gestionare a comenzilor de la clienţi, evidenţă şi urmărire a procesului de livrare, servicii ulterioare vânzării. Deşi activitatea de distribuţie pare ca fiind o activitate economică simplă, ea are o serie de particularităţi a căror înţelegere şi transformare în avantaje determină (ajută) companiile care au succes în domeniu.

Înţelegerea acestor nevoi specifice, determinarea solutiilor software şi hardware pentru acoperirea acestora şi transformarea lor într-un avantaj competitiv este prerogativul oricărui manager. Optimizarea stocurilor, gestionarea lanţului de aprovizionare, gestionarea depozitelor, a relaţiei cu clientul, a canalelor de vânzare într-un mediu puternic concurenţial reprezintă provocările pe care o firmă de comerţ trebuie să le depăşească. 

De aceea este absolut necesară implementarea unor soluţii care să raspundă următoarelor nevoi:

Datorită cresterii concurenţei, a reducerii marjelor profit, creşterii costurilor operaţionale, firmele de distribuţie trebuie să apeleze la soluţii informatice compuse din aplicaţii software şi echipamente dedicate domeniului lor de activitate, care să le permită urmărirea tuturor activităţilor din cadrul firmei, a gradului de satisfacţie a clienţilor,  a profitabilităţii activităţii.

ia leagtura cu noi

Soluţii pentru distributie

ScribSoftware oferă clienţilor, soluţii complete dedicate activităţii de comerţ şi care  cuprind o suită de produse şi servicii din cele mai variate: consultanţă, soluţii software, echipamente IT, servicii specifice, management de proiect, dezvoltarea de software la comandă, servicii de implementare şi servicii de suport post-implementare.

Este nucleul activităţii de comerţ care trebuie să conţină o bază unică de date care să ofere un sistem unitar de evidenţă, urmărire şi suport decizional a întregii activităţi a firmei.

Sistemul ERP distribuit  şi implementat de către compania noastră vă permite un sistem de urmărire a întreg lanţului de achiziţie (comparea ofertelor furnizor, înregistrarea comenzilor furnizor, recepţionarea produselor), a mişcarilor din cadrul firmei (transferul acestora la punctele de lucru, intre gestiuni, consumurile interne), o evidenţă completă a stocurilor (stocurile fără mişcare, termene de valabilitate, serii, loturi), o situaţie clară a soldului terţilor (urmărirea scadenţelor, a zilelor de credit, stabilire limită de credit, categorii de discount, grile personalizate de preţuri de vânzare), urmărirea vânzărilor pe agenţi, a realizării targetului de vânzări pe agent/punct de lucru/ firmă, urmărirea permanentă a costurilor, a veniturilor şi a profitabilităţii activităţii desfăşurate.

Trebuie să permită o evidenţă clară a întreg fluxului de atragere a unui nou client, pornind din faza de prospect până la încasare, precum şi a relaţiei ulterioare cu acesta.

Soluţiile CRM implementate vă permit evidenţa completă a relaţiei cu clienţii, o vedere de ansamblu a relaţiei cu clientul sau potenţialul client, o urmărire permanentă a incidentelor, o evidenţă completă a activităţilor întreprinse de oamenii de vânzări. Integrarea aplicaţiei CRM cu cea ERP permite reducerea costurilor de operare, reducerea termenelor de livrare, o evidenţă detaliată a relaţiei cu clienţii d-voastră.

Trebuie să permită înregistrarea automată a tranzacţilor ce vizează relaţia cu clienţii (comenzile, încasările, etc) precum şi să ofere suport informaţional în cadrul procesului de atragere a clientului până la informaţii legate de rulajele realizate cu acesta, a soldului, a politicilor de preţ.

Soluţia SFA comercializată de scribSOFTWARE permite urmărirea tuturor acestot aspect din relaţia cu clienţii d-voastră, oferindu-vă un sistem integrat cu aplicaţia ERP pentru reducerea erorilor de operare, reducerea termenelor de livrare, optimizarea stocurilor, a fluxurilor de numerar.

Soluţia de business inteligence oferită de către compania noastră vă ajută în procesul decizional, oferindu-vă informaţii structurate sub formă de rapoarte, dashbord-uri, afişări a informaţiei sub formă de chart-uri – uşor de urmărit şi care vă permit o mare flexibilitate în ordonarea şi gruparea informaţiilor necesare fundamentării deciziilor, elaborării de previziuni, a scenariilor de tipul „what if”.

In situaţia în care produsele comercializate de către compania d-voastră se pretează şi comerţului online, se poate realiza integrarea sistemului cu portalul web pentru facilitatea accesului clienţilor la produsele comercializate. Prin intermediul portalului clienţi se pot vizualiza produsele, descrieri ale acestora, se pot posta comenzi şi se poate vizualiza stocul existent în firmă  iar administratorul de sistem poate să adauge produse noi în sistem și să gestioneze politica de prețuri, etc.

Pentru automatizarea proceselor în cadrul firmelor de distribuţie este necesară implementarea unor soluţii hardware combinate cu aplicaţii care să permită o gestiune eficientă a depozitului, să asigure un sistem de preluare şi urmărire a comenzilor de la clienţi, să ofere suport informaţional în cadrul procesului de vânzare. Echipamentele aplicabile acestui domeniu de activitate sunt formate din terminale mobile şi fixe, imprimante de coduri de bare, scanere, utilizarea tehnologiilor cu coduri de bare sau RFID pentru identificarea produselor, aplicatoare de etichete

Doriți să fiți la curent cu noile soluții software și promoțiile disponibile?

ia legatura cu noi