Web
Analytics
Legatura unui ERP cu departamentele unei companii, in special cu cel Administrativ | scribsoftware
  • Warehouse Management System
  • Enterprise Resource Planning
  • Business Intelligence
  • Customer Relationship Management
  • ESET Antivirus and Firewall

Intotdeauna cand aducem in discutie managementul sau marketingul unei companii, facem referire la departamentele sale, in special la cel administrativ, care de fapt este o ramificatie in toate celelalte si anume: resurse umane, contabilitate, contracte, intretinere si nu numai. Ca sa ne formam o viziune clara asupra acestora, avem nevoie de organizare, de viziuni, de aplicare, de creativitate, de planificare! Administrativul vine in contact cu toate celelalte departamente, iar managerierea resurselor din sectoare diferite, adesea dificila, poate fi sprijinita de implementarea unui sistem de mangement si planificare a resurselor (ERP – Enterprise Resource Planning).

Unele companii utilizeaza diverse solutii interne, dar nu folosesc sistemele ERP, ajungand sa nu poata acoperi astfel  cerintele diferitelor departamente: resurse umane, contabilitate, vanzari si in acelasi timp, tragand in jos cifra de afaceri si contractele incheiate cu clientii, contracte pe care nu le pot onora la timp si in timp util.

Cele doua moduri prin care se pot acoperi aceste cerinte diverse sunt fie implementarea unei platforme ERP, fie externalizarea totala sau partiala a activitatilor catre companii specializate, care utilizeaza de asemenea sisteme de tip ERP. Numai astfel se poate fluidiza si fiabiliza departamentul administrativ al unei companii si mersul companiei in sine.

Implementarea unei astfel de solutii de tip ERP este benefica atunci cand angajatii inteleg ca trebuie sa exploateze la maximum potentialul acestei investitii.

Platformele ERP reusesc sa ajute eficient la colectarea datelor, administrarea, prelucrarea si interpretarea acestora prin generarea de rapoarte, organigrame, liste, grafice, diagrame, date statistice si comparative, sinteze atat de necesare departamentului administrativ. Utilizarea eficienta a unui sistem informatic ERP reduce considerabil riscul asimilarii de catre companie a unor informatii eronate si imbunatateste comunicarea intre departamentele din companie.

Marele avantaj este ca aceste solutii ERP pot fi accesate online si dispun de optiuni de securizare a datelor, care permit introducerea datelor de catre toti angajatii companiei si accesarea controlata a acestor date de catre celelalte departamente interesate.

Un exemplu in acest sens este colaborarea dintre departamentul de resurse umane si cel financiar-contabil, facilitand in acest fel obtinerea informatiei transpuse in rapoarte specifice, diminuarea volumului de documente, cat si reducerea timpului alocat activitatiilor administrative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

La noi in tara, majoritatea firmelor care ajung falimentare sau se apropie cu pasi repezi catre acest fapt, au drept motiv problemele de cash flow si managementul deficitar, care se bazeaza cumva pe nimic. Cum ar veni acest lucru? Privit din exterior, antreprenoriatul pare a fi ceva foarte usor de manevrat, aproape ca putem crede […]

De ce sa ne alegeti pe noi?

Friday, July 5, 2019 General

Pentru ca suntem aici pentru a gasi solutii impreuna! Ne nastem in domenii diferite, dar crestem impreuna! Avem ca obiectiv sa raspundem cu succes necesitatilor companiilor mici, mijlocii sau mari! Indiferent de domeniul de activitate, menirea noastra este sa va ascultam, sa va oferim solutii complete conforme cu legislatia in vigoare sau sa cautam alaturi […]

Ai propria afacere dar nu ai gasit inca o solutie de facturare care sa te reprezinte si sa fie ceea ce cauti ? Va vom prezenta mai jos, cateva aspecte despre facturare, solutii de facturare , indiferent de ce fel de companie aveti sau cat de mare va este domeniul de activitate, solutie care speram […]

Ai ajuns unde trebuie! Scribsoftware are solutia! Ca antreprenor care ai o companie in domeniul distributiei stii ce inseamna sa te lovesti mereu de diverse situatii legate de gestiunea produselor, deoarece distributia implica gestiunea unei game largi de produse, prin mai multe canale de vanzare, dar si o gestionare optima a stocurilor. Cu cat gestionarea […]

x Close

Like Us On Facebook