Web
Analytics
Simularea calcului venitului brut pentru ianuarie 2018 | scribsoftware
 • Promotia de Paste WinMENTOR APRILEI
 • Warehouse Management System
 • Enterprise Resource Planning
 • Business Intelligence
 • Customer Relationship Management
 • ESET Antivirus and Firewall

In vederea simplificarii modului de calcul cu privire la simularea venitului brut pentru anul 2018, vom preciza pasii ce trebuie urmati pentru a se putea realiza calculul corect.

De preferat este ca aceasta simularea sa fie realizata pe o firma clona (copie a celei curente) si care sa contina datele reale ale firmei. Firma clona o puteti genera in doua moduri:

 1. prin rupere de firma: se inchid lunile pana in ianuarie 2018 si se vor prelua datele referitoare la angajati prin semaforul de pe modulul de salarii dupa care se respecta procedura de creare firma noua din datele firmei curente (vezi documentatia).
 2. se creaza in WinMENT – DATA un folder cu numele prescurtat al noii firme si din firma reala se copie toate datele si se transpun in folderul nou creat. Dupa care in MENTOR se va adauga o noua firma, cu numele prescurtat din DATA in nomenclatorul de firme a aplicatiei.

Din arhiva atasata acestui document se vor copia in firma nou creata pe luna Ianuarie 2018 fisierele impreuna cu indecsii aferenti: NCONTRIB.db, MODIFCM1.db, DEDGEN.db, DEDGEN1.db, NIMPOZ.db, NIMPOZ1.db si la nivel de FIRMA tabelele ZINELUC.db, ZINELUC1.db ( este indicat a se da VERIFICARE STRUCTURI pe luna curenta din Mentor – a se vedea figura de mai jos).

Dupa ce s-a actualizat nomenclatorul de contributii este important sa se faca si actualizarea contributiilor pe contractele de salarizare. Acest lucru se face prin click dreapta pe view-ul mare din CONDITII DE SALARIZARE si accesarea optiunii CONTRIBUTII.

Pentru simularea calculului, in conditii de salarizare, pornind de la salariul net la salariul brut, este necesara setarea constantei “Salariul negociat este:” pe valoarea Net (Constante generale MENTOR – Personal/Salarizare).

Pentru firmele ce doresc cresterea salariala cu acelasi procent, acest lucru se poate realiza cu optiunea de indexare salarii din SALARII – DIVERSE – INDEXARE SALARII (atentie la modul de rotunjire).

ATENTIE!!! Prin copierea contributiilor pe firma reala, exista riscul pierderii configurarilor contabile pe partea de salarii, de aceea recomandam ca aceasta simularea sa se faca local, pe o firma clona. Pentru generarea corecta a inregistrarilor contabile trebuie sa se verifice conturile aferente contributiilor.

    Alte informații de care mai aveți nevoie:

 1. Cum se face o rupere de firma (pdf);
 2. Verificări necesare înaintea închiderii (pdf);
 3. Arhiva cu fisierele configurate pentru anul 2018 (zip);
 4. Descarcă WinMENTOR (851.09);
 5. Simulare calcul salarii (pdf)

 

Photo by Rishi Deep on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Suntem aici pentru dvs. Contactați-ne!

In cadrul oricarei companii, structura financiar-contabila este foarte importanta, indiferent de volumul sau dimensiunea societatii. Contabilitatea trebuie sa fie organizata pe compartimente specifice, cum ar fi director economic, contabil sef, contabil, sa imputerniceasca pe cineva sa indeplineasca functia sau sa incheie contracte cu firme de contabilitate abilitate. Indiferent insa daca vorbim despre faptul ca societatea […]

Un lant de aprovizionare necesita o comunicare deschisa, prompta si rapida intre parteneri. Timp de decenii, cel mai popular sistem tehnologic pentru gestionarea acestei interactiuni a transferurilor si platilor a fost Electronic Data Interchange sau EDI. Integrarea ERP EDI este standardul industrial pentru schimbul de date intre vanzatori si clienti prin automatizarea comunicatiilor. EDI este […]

x Close

Like Us On Facebook