Solutiile software, motoarele care pun in miscare compania

Solutiile software, motoarele care pun in miscare compania

Modul in care tehnologia a evoluat in ultimii ani a oferit companiilor din intreaga lume oportunitati incredibile de dezvoltare. Avand acces la nenumarate facilitati, atat din punct de vedere al optiunilor hardware, cat si al solutiilor de software, orice companie isi poate simplifica operatiunile si poate creste profitul, atat timp cat foloseste instrumentele potrivite. De la multinationale pana la firme mici si mijlocii, toate pot beneficia de tehnologie pentru a obtine informatii, a imbunatati activitatea de business si a isi spori veniturile. 

Privind din exterior la evolutia unei companii de succes, probabil tindem sa credem ca lucrurile merg de la sine si mereu foarte bine, insa acest lucru nu este adevarat. De fapt, exista cu siguranta o suita de solutii si servicii software care lucreaza in mod constant pentru a sustine activitatea companiei. De la document management pana la big data, exista aplicatii dedicate pentru fiecare sector de business, iar in timp ce unele dintre acestea sunt optionale, altele sunt de-a dreptul obligatorii daca vrei ca afacerea ta sa prospere.  

Care sunt insa solutiile de software pe care trebuie sa le alegi?  

Business Intelligence (BI) 

Solutiile de Business Intelligence au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, deoarece persoanele cu rol decizional din mediul corporate le folosesc pentru a obtine informatii valoroase despre afacerile lor, indiferent de dimensiunile acestora. Asadar, daca vrei sa accesezi in timp real volume mari de date ce provin din surse diferite, atunci o solutie de Business Intelligence este exact ceea ce iti lipseste. Aceasta va extrage datele din locatiile unde sunt stocate, le va organiza si analiza, apoi iti va permite sa combini informatiile si sa obtii rapoarte in functie de nevoile pe care le ai in acel moment. 

In mod normal, aceste rapoarte sunt livrate sub forma unor dashboard-uri ce contin toti KPI-ii pe care tu ii consideri relevanti pentru compania ta. O solutie de Business Intelligence te va ajuta sa intelegi unde se afla afacerea ta in acest moment, cum a ajuns in acel punct, cat de mult a evoluat si ce trebuie sa faci in continuare pentru a ii valorifica potentialul. 

Avand o solutie care se ocupa de compilarea, analizarea si raportarea datelor, vei putea sa te concentrezi mai putin pe aceste sarcini si sa investesti mai mult timp in procesul de luare a deciziilor potrivite pentru compania ta. Intr-un mediu corporate din ce in ce mai dinamic, faptul ca te poti baza pe o solutie de BI complexa si precisa iti va oferi un avantaj considerabil fata de competitori. 

Daca te-ai decis sa incepi sa folosesti o solutie de BI, trebuie sa alegi un furnizor ce ofera o platforma self-service. Acest lucru este important pentru ca va permite chiar si utilizatorilor fara cunostinte tehnice sa efectueze interogari, sa acceseze dashboard-urile si sa obtina informatiile livrate in urma analizei – fara vreun suport din partea departamentului de IT. 

ERP (Enterprise Resource Planning) 

O solutie solida de tip ERP ar trebui sa stea la baza oricarei afaceri. Atunci cand este integrat cu succes si folosit corespunzator, un astfel de instrument poate facilita orice proces de business, oferindu-ti o imagine clara asupra activitatii companiei tale. 

Te intrebi cum functioneaza o solutie ERP ? Ei bine, acest tip de aplicatie centralizeaza toate modulele afacerii tale, stabilind conexiuni intre departamente si chiar intre utilizatori. Astfel, toti angajatii companiei au acces la date in timp real si reusesc sa atinga acelasi nivel de intelegere asupra afacerii. In plus, din pozitia de administrator, poti chiar sa atribui roluri urilizatorilor si sa limitezi accesul acestora la anumite fisiere. 

O solutie ERP poate avea numeroase functii, insa cea mai importanta este aceea ca poate combina toate procesele de business intr-o singura structura, oferindu-ti atat vizibilitate totala, cat si un sistem de raportare cuprinzator. In plus, ERPul folosit poate fi integrat cu alte aplicatii de business, cum ar fi Business Intelligence, SFA, CRM, instrumente de project management si altele. 

In special pentru o companie de dimensiuni mari, implementarea unei solutii de tip ERP poate produce imbunatatiri imediate si concrete in operatiunile de zi cu zi. Oricum, indiferent de dimensiunea companiei tale, trebuie sa alegi o solutie flexibila si scalabila, care sa poata sustine o potentiala crestere. Aceasta va fluidiza fluxul de lucru, facand activitatile mai transparente si in acelasi timp imbunatatind procesul de planificare si previziune. 

Software pentru resurse umane 

Departamentul de Resurse Umane este unul deosebit de important pentru orice companie. Pe de o parte, cresterea unei afaceri prin angajarea de personal nou poate fi o etapa importanta de dezvoltare, in special pentru firmele care sunt la inceput de drum. Pe de alta parte, intreprinderile care au sute sau chiar mii de angajati sunt nevoite sa administreze volume uriase de informatii legate de resursa umana, iar acest lucru poate deveni o adevarata provocare. Din acest motiv, folosirea unei solutii software dedicate resurselor umane pare sa devina esentiala in mediul de business. 

Piata solutiilor tehnologice de HR abunda de softuri care pot simplifica managementul personalului si salarizarea, insa exista o serie de softuri cheie pe care orice companie moderna le are. Softurile de HR cel mai des intalnite la ora actuala in organizatii sunt urmatoarele: 

  • salarizare; 
  • administrarea angajatilor; 
  • pontaj;
  • recrutare; 
  • evaluare; 
  • training; 

Desi implementarea unei asemenea solutii poate aduce multiple beneficii oricarei companii, exista inca manageri care ii subestimeaza capacitatile. In consecinta, putini antreprenori decid sa investeasca timp si resurse financiare in nevoile de HR, iar acest lucru reprezinta o greseala majora. Tehnologiile dedicate resurselor umane pot simplifica previzionarea nevoilor departamentului si operatiunile de business, permitand managerilor sa tina aceste procese sub control. 

Tehnologia a determinat schimbari masive in departamentele de HR, iar inovatia in domeniu continua sa transforme modul in care managerii de resurse umane se ocupa de salarizare si de administrarea personalului. Pe langa faptul ca softurile specializate in resurse umane simplifica munca intr-un departament de HR, acestea se reinventeaza periodic si permit accesul simplu si rapid la o diversitate de date si informatii, ceea ce imbunatateste semnificativ munca specialistilor in resurse umane. 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.