Aceste timpuri pe care le traim sunt un fel de era a transformarii in ceea ce priveste retailul. Companiile sunt masinile de mare viteza, iar consumatorii sunt cei de la butoane, care obliga companiile sa fie mereu in trend.
Rapiditatea cu care avanseaza tehnologia il determina sa ramana constant conectat şi sa aiba mai multa autonomie ca oricand. Acest lucru produce schimbari asupra comportamentului general de cumparare. “Comerţul pretutindeni” a devenit dintr-un trend mai putin obisnuit, ceva normal, prinzand radacini si permiţand consumatorilor sa cumpere oricum, oriunde şi oricand işi doresc – indiferent ca este in magazine, online, prin telefon, prin asistenţa vocala sau prin click-and-collect.
Acest trend global poarta şi numele de omnichannel. Omnichannelul este modelul de vanzare cu amanuntul in care toate canalele existente devin complet integrate, pentru a oferi clientilor o experienta de cumparaturi fara probleme.
Managementul Omnichannel este o adevarata strategie de vanzare cu amanuntul, caracterizata prin faptul ca toate informatiile despre vanzari sunt centralizate. Nu exista nicio distinctie intre canalele fizice si cele de vanzare online. Clientii pot cumpara de la diferite canale de vanzare, sa inceapa cautarea pe un canal si sa finalizeze achizitia intr-un alt canal.
Omnichannel este o noua experienta de cumparaturi, care va permite sa alegeti modul de achizitie preferat. Pare a fi mai atractiv pentru noua generatie de consumatori din secolul 21.
Retailerii de astazi trebuie sa traduca şi sa utilizeze toate datele pe care le colecteaza, sa-şi modeleze strategia de retail şi sa vada caştigurile din KPI-urile lor: profitabilitatea magazinului, venituri anuale.
Cu ajutorul tehnologiei, retailerii pot:
- diferenţia experienţa de cumparaturi;
- adapta promoţiile şi experienţele pentru clienţii lor;
- prezice şi prescrie ce vor vinde, cand, unde şi cui
Cu ce te poate ajuta o solutie ERP atunci cand te folosesti de mai multe canale pentru a face publicitate?
In primul rand, o solutie ERP poate unifica toate aceste canale, ca experienta consumatorului sa fie aceeasi indiferent de unde provine.
In al doilea rand, stocurile din site se updateaza in timp real astfel ca atunci cand ai produsele expuse si in site si pe alte canale de vanzare, vei sti intotdeauna care este stocul real.
In al treilea rand, atunci cand mai multe canale de comunicare duc catre acelasi landing page (LP) este mai greu de determinat care este canalul de comunicare cu cea mai mare rata de conversie. Printr-un sistem ERP putem monitoriza acest lucru. Mai mult, putem analiza, in functie de canalul de comunicare, valoarea totala a comenzilor. Astfel va fi mult mai usor sa vedem cum vom reinvesti banii in marketing-ul digital.
In ultimul rand, o solutie ERP poate rezolva multe probleme de relații cu clientul. Atunci cand un cumparator plaseaza o comanda, iar la o zi diferenta telefoneaza catre departamentul de relatii cu clientii pentru ca vrea sa mai adauge inca un produs la comanda, reprezentantilor din acel departament le va fi mult mai usor sa faca acest lucru.
Compania interactioneaza cu consumatorul urmand aceleasi principii si obiective atat online, cat si offline si ii permite clientului sa traiasca o experienta placuta datorita acestei politici de omnichael.
Cu alte cuvinte, compania valorifica toate canalele sale digitale pentru a elibera continut specific, consolidandu-si astfel perfect marca si obtinand tot mai multi clienti.
Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.