Versiunea 851.09 (04.12.2017)

a apărut o nouă versiune WinMENTOR(851.09), vă invităm să descoperiți modificările aduse de această versiune.

Liste:    Salarii:

 • A fost introdusa coloana “Sinteza raportare anuala” in lista Ambalaje puse pe piata din meniul MISCARI. In directorul CONFIGURARI DOCUMENTE_LISTE > LISTE sunt noile configurari pentru raportarea lunara si anuala.
 • In meniul DIVERSE s-a adaugat o noua lista “Centralizatorul marfurilor transportate de delegat”.
 • A fost corectata Lista lichidare generata pe mai multe luni, care aducea gresit la Zile delegat, zilele aferente ultimei luni deschise.

Descarcă prezentarea WinMENTOR

Mentor:

 • NOMENCLATOR ARTICOLE – View-ul mic pentru consultarea articolelor s-a facut redimensionabil.
 • COMENZI FURNIZORI – S-a corectat actualizarea Info stocului asociat view-ului mic de selectie a articolelor, deschis la selectarea celulei articolului, din grila comenzii.

Salarii:

 • NOMENCLATOR PERSONAL – S-a introdus posibilitatea introducerii CIS-ului atunci cand CNP/NIF incepe cu “9”, in cazul angajatilor din UE/SEE/CE sau NonUE.
 • PONTAJE – Zilele de contract activ au fost facute editabile pentru rezolvarea locala (de catre user) a diverselor situatii atipice, pentru care precizarile legislative sunt necorespunzatoare, cum ar fi: contract incheiat pentru un singur weekend, contract incheiat pentru lucru numai in zilele de weekend, etc.

Versiunea 851.02 (17.11.2017)Atentie! Pentru cei care pana la aceasta versiune nu au folosit kit-ul 849.04, vor trebui sa-si retrateze pontajele incepand cu luna august.Retratarea se face prin lansarea procedurii de VERIFICARE COERENTA SALARII, din SERVICE, care calculeaza automat numarul zilelor de suspendare si de contract activ, conform precizarilor existente in lista de modificari a versiunii 849.04.Daca pontajele contin inregistrari cu zile de intreruperi: N si/sau I (invoiri fara salar), pentru care pontajul este suspendat, deoarece programul nu poate stabili automat natura lor – nu poate sti daca sunt zile de suspendare a contractului, dupa lansarea procedurii din SERVICE va trebui sa intrati pe pontajele de lichidare respective si sa specificati manual numarul zilelor de suspendare. Zilele de contract activ se calculeaza automat.Dupa aceea se vor recalcula salariile si eventual se va regenera si D112 pentru lunile respective.Retratarea are efect asupra contributiilor de CAS si CASS angajator si nu modifica salariile angajatilor.Salarii:

 • CALCUL SALARII – Corectie rotunjire contributii angajat, in cazul contractelor multiple.

Case de marcat:

 • EMULARE TASTATURA CASE DE MARCAT – Corectat eroarea de “Acces violation…” afisata in cazul utilizarii articolelor generice.

Versiunea 851.01 (15.11.2017)Liste:Comercial:

 • A fost corectata lista “Comenzi in curs clienti” in ceea ce priveste starea comenzilor de servicii (respectiv inchiderea lor).

Salarii:

 • NOMENCLATOR PERSONAL – In cazul in care cetatenia angajatului este “UE/SEE/C” si tip autorizatie de munca “Lucratori transfrontalieri”, se va completa codul unic de identificare din sistemul de asigurari de sanatate CIS, pe langa NIF-ul persoanei respective.
 • PONTAJE – Se accepta pontaje cu ore lucrate mai mari ca 0 si total zile lucrate 0, pentru simplificarea reglarii zilelor lucrate in cazul contractelor multiple (vezi optiunea din meniul de SALARIZARE > Verificare zile pontate – contracte multiple).
 • PONTAJE – Zilele de intrerupere tehnologica se includ in numarul zilelor suspendate.
 • CONDITII DE SALARIZARE – Interfata a fost modificata in vederea trecerii la noua declaratie D112. In tab-ul Activitate s-au detaliat veniturilor asimilate conform Ordinului 934/2017, iar in tabul Contributii, s-a introdus campul “Motivul scutirii” (de impozit) ce se completeaza in cazul, in care, veniturile angajatului sunt neimpozabile (vezi anexa – ACTUALIZARI IN SALARII SI DECLARATII, care insoteste kit-ul).
 • INDEMNIZATII ASIGURARI DE SANATATE – Pentru ajutoarele de deces s-a introdus posibilitatea declararii datelor de identificare a decedatului (CNP, nume , prenume) si a actului de deces (serie/numar, data).
 • CERTIFICATE MEDICALE – S-a introdus posibilitatea declararii datei avizului directiei de sanatate publica, pentru cazul tratamentelor efectuate in strainatate.
 • CONTRACTE VENITURI PROFESIONALE – A fost introdus campul “Motivul scutirii” de impozit a veniturilor, in cazul in care procentul impozitului pe venit este 0 sau null. S-a modificat de asemeni, lista tipurilor de contracte (vezi anexa – ACTUALIZARI IN SALARII SI DECLARATII, care insoteste kit-ul).
 • EXPORT CARD – A fost corectat exportul pentru CITYBANK.

Case de marcat:

 • EMULARE TASTATURA CASE DE MARCAT – Pentru casele de marcat ACTIVA s-a introdus posibilitatea stornarii operatiilor inregistrate.

Service:

 • VERIFICARE COERENTA SALARII – A fost actualizata procedura in sensul cuprinderii zilelor de intrerupere tehnologica in suma zilelor de suspendare contract. S-au operat corectii asupra calculului zilelor de suspendare pentru perioada desemnata in conditii de salarizare ca fiind in concediu de crestere a copilului si implicit a zilelor de contract activ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *