Liste:
Mentor
- Jurnal cumparari: intrari din import – servicii cu taxare inversa, nu erau duse corect.
- Jurnal cumparari: in coloanele Baza taxabile %Max, TVA taxabile %Max, Baza taxabile %Min, TVA taxabile %Min, Baza TVASpec%, Valoare TVASpec% nu mai sunt incluse tranzactiile de achizitie cu taxare inversa de la furnizori interni, conform noilor specificatii de completare a decontului de TVA.
- Pe documentul de livrare asociat AVIZULUI DE EXPEDITIE s-a introdus coloana noua corespunzatoare numelui gestionarului si constantele specifice care contin numele delegatului si observatiile asociate documentului.
- A fost corectata listarea comenzii catre furnizor in cazul in care se foloseste o unitate de masura secundara pentru comanda unui articol.
- Clienti datornici: a fost corectata lista pentru cazul in care generarea se facea incluzand tranzactiile in curs de trezorerie, eliminandu-se retururile tranzactiilor in curs la furnizor.
- Furnizori neachitati: a fost corectata lista pentru cazul in care generarea se facea incluzand tranzactiile in curs de trezorerie, eliminandu-se retururile tranzactiilor in curs la client.
- Efecte de incasat: au fost excluse tranzactiile care reprezinta retururi de CEC-uri sau efecte comerciale.
- Efecte de virat: idem.
Salarii
Certificate medicale: s-au corectat valorile campurilor “Venituri luate in baza de calcul” si “Media zilnica a bazei de calcul”.
Mentor:
- IESIRI – S-au redimensionat interfetele tranzactiilor de iesire si s-au modificat in vederea detalierii punctelor de fidelizare asociate tranzactiilor precum si soldului corespunzator (optiune aflata in lucru). S-a introdus posibilitatea maririi lor ca lungime sau latime.
- GENERATOR IESIRI – S-a corectat generarea iesirilor in unitate de masura secundara sau unitate de masura principala si secundara, pentru acelasi articol.
- TREZORERIE – Regularizarea soldurilor in valuta ale personalului se face centralizat.
- TREZORERIE – Tranzactii in curs: nu este permisa selectarea mai multor CEC-uri sau efecte comerciale pe un singur document de retur.
- NOMENCLATOR ARTICOLE – a fost modificata interfata in sensul preluarii datelor referitoare la: marimea punctelor de fidelizare (optiune aflata in lucru), specificarea articolelor ce nu sunt comercializabile in vederea filtrarii lor in ferestrele de selectie de pe iesiri, codul articolelor ce se detaliaza in declaratia 394 (Cod D394 = Cod NC).
- NOMENCLATOR PARTENERI – S-a modificat interfata in sensul optimizarii si cuprinderii datelor referitoare la fidelizarea si blocarea clientilor (optiuni aflate in lucru).
- IMPORT DATE DIN ALTE APLICATII – La importul facturilor de export nu tinea cont de valoarea TVA-ului inscris in documentul de import, calcula TVA-ul direct pe document.
- D394 – in cazul partenerilor introdusi manual, daca erau introdusi cu sageata jos in loc de plusul verde nu li se completa tipul operatiunii (modificare facuta si in Declaratii).
- D394 – A fost modificata declaratia conform Ordin 3596/19.12.2011. In declaratie se vor folosi urmatoarele coduri pentru declararea tranzactiilor comerciale cu cereale si plante tehnice, coduri ce vor trebui actualizate in nomenclatorul de articole, rubrica “Cod D394”, aflata pe prima fereastra a nomenclatorului:
10011000 – grau dur
10019010 – alac
10019091 – grau comun destinat insamantarii
10019099 – alt alac si grau comun nedestinate insamantarii
10020000 – secara
100300 – orz
105 – porumb
120100 – boabe de soia, chiar sfaramate
1205 – seminte de rapita, rapita salbatica, chiar sfaramate
120600 – seminte de floarea-soarelui, chiar sfaramate
121291 – sfecla de zahar
MIJLOACE FIXE – Au fost introduse constantele generale:
- de functionare: “Utilizare rezerve din reevaluari” (DA/NU), “Utilizare cont intermediar mijloc fix la reevaluare” (DA/NU)
- de identificare stoc: “Cont cheltuieli depreciere imobilizari”, “Cont venituri depreciere imobilizari” in vederea rezolvarii reevaluarii mijloacelor fixe sub pretul de achizitie.
MIJLOACE FIXE – A fost rezolvata reevaluarea mijloacelor fixe sub pretul de achizitie.
Salarii:
- FISE FISCALE – Contractele tip “cumul pensie” sunt incluse in FF1 daca in deduceri generale a fost configurat pentru a se calcula deduceri si in conditii de salarizare calculul de deduceri nu a fost suspendat. Orice alta configurare pastreaza tipul de contract in FF2.
- FISE FISCALE – Contractele de tip “venituri asimilate salariilor” sunt incluse in FF1 daca in luna de calcul exista in paralel cel putin un contract care se include in FF1. In caz contrar este inclus in FF2 cu tip venit 7.
- FISE FISCALE – Zilierii au fost inclusi in FF2 cu tip venit 7.
- FISE FISCALE – Contractele neimpozabile vor avea coloana “Venit b.c.” (venit baza de calcul impozit) completata.
- CONSTANTE – S-a introdus o noua constanta “Deducerea generala se calculeaza la nivel de: contract/angajat” care permite corectarea modului de calcul al deducerii generale in cazul existentei mai multor contracte simultan pentru un angajat. Calculul de pana acum (la nivel de contract) afecta indirect marimea impozitului calculat (in sensul micsorarii lui).
- CALCUL SALARII – A fost modificat in sensul preluarii configurarii de mai sus.
Service:
- MODIFICARE VALORI – A fost modificata interfata in vederea includerii noilor dezvoltari legate de fidelizare si blocare parteneri, precum si optimizarea optiunilor existente.
- La inchidere de luna nu se mai transfera in luna urmatoare CEC-urile si efectele comerciale care reprezinta retururi pentru documente de acelasi tip.
Expert:
- SERVICE – A fost corectata inchiderea lunii decembrie, care prelua rectificarile bugetare din luna decembrie in luna ianuarie.
- SERVICE – A fost corectata refacerea de stocuri solduri si inchiderea lunii decembrie, in cazul in care ianuarie a fost deja generat, prelua marimile bugetare planificate (cheltuieli sau venituri) pentru bugetul anului urmator desi bugetul anului urmator a fost intre timp modificat.
- RECTIFICARE BUGETE – A fost corectata salvarea rectificarii bugetare ce actualiza toate lunile generate netinand cont de anul de lucru in care s-a facut inregistrarea.