Cum te poate ajuta un software pentru gestiune

Soluțiile software pentru gestiunea depozitului sunt extrem de utile pentru companii de toate dimensiunile (mici, mijlocii, mari), oferind în principal informații legate de disponibilitatea stocurilor, a procesului de aprovizionare sau de vânzare.

O astfel de aplicație vă ajută la un management eficient al stocurilor prin oferirea unor informații exacte legate de disponibilitatea acestora, termenele de valabilitate a produselor, a rulajelor dintr-o perioada, a stocurilor aflate în custodie, etc. Într-o astfel de aplicație, care înregistrează achizițiile si livrările în timp real, orice situație legată de stoc vă afișeză produsele existente pe puncte de lucru, gestiuni, locații  și care pot sa fie livrate unui client.

Chiar și în situația în care un produs nu se află pe stoc o astfel de aplicație vă ajută să-i comunicați clientului un termen real de livrare, a produsului solicitat, prin accesarea comenzilor furnizor aflate în derulare cu furnizorii și identificarea celui mai apropiat termen de livrarea a produsului solicitat.

Un avantaj concurențial important este dat de faptul că o astfel de aplicație vă oferă o flexibilitate ridicată în negocierea prețurilor de vânzare datorita accesului permanent la stocuri, a comenzilor către furnizori, al istoricului preturilor de achizitie. Având acces facil la toate aceste informații, poți foarte ușor să-ți stabilești care sunt prețurile de vânzare pe care le poți oferi clienților, a marjelor de adaos practicate sau a discounturilor pe care le poți oferi clienților.

Vă susține într-o mai bună negociere a prețurilor de achiziție cu furnizorii, datorită faptului că vă oferă informații legate de cantitațile achiziționate, prețuri de achiziție, termene de plată sau livrare. Toate aceste condiții pot să fie negociate, dacă aveți informații precise legate de rulajele realizate cu un furnizor.

Fară un management și o imagine de ansamblu bine puse la punct al acestor aspecte, se poate să apară probleme care să afecteze serios activitatea companiei.

Din fericire, sunt o mulțime de astfel de aplicații disponibile, atât în variante gratuite cât și plătite. Este bine de știut că nu întotdeauna programele gratuite sunt și cele mai eficiente. De obicei acestea sunt în variante demo, fără prea multe opțiuni, iar dacă nu sunt demo, nu întotdeauna sunt actualizate sau corelate cu legile in vigoare.

Programele de gestiune care implică plata sau abonament sunt create cu responsabilitate, pentru a oferi utilizatorilor toate uneltele necesare gestionarii activității zilnice. De cele mai multe ori ele vin ca un pachet complet numit ERP (Enterprise Resource Planning), cu numeroase module de management al stocurilor, calcul salarii, managementul și coordonarea resurselor interne, contabilitate, etc.

Pentru alegerea unei aplicații de gestiune potrivită, care să ofere un randament ridicat și să justifice costurile, cateva aspecte sunt importante:

  • Mărimea firmei – un magazin online de dimensiuni reduse nu va avea nevoie de aplicații la fel de complexe precum o companie extinsă
  • Numărul de utilizatori care folosesc aplicația – un număr mai mare de utilizatori care accesează aplicația implica unele costuri suplimentare
  • Sistemul de actualizare – este recomandat ca aplicația să aibă update-uri regulate (atat soft-ul in sine, cât și raportat la legislație)
  • Sistemul de operare pe care rulează aplicația – în general aceste tipuri de aplicații rulează pe Windows. Este indicat să ruleze atât pe sistemele de operare noi, cum ar fi Windows 10, dar si pe cele din generația mai veche (Windows 8.1, 8, 7)
  • Suport tehnic – un suport tehnic bine pus la punct este întotdeauna de apreciat

O aplicatie de gestiune care îndeplineste criteriile prezentate și este eficientă atat din punctul de vedere al resurselor și instrumentelor pe care le oferă, dar și al costului este WinMentor. WinMentor se prezintă ca un pachet complet, ce conține atât programe de gestiune, cât și de contabilitate. Este format din module dedicate operațiunilor specifice ale unei firme, care sunt interconectate pentru o eficiență sporită.

Bazat pe nevoile uzuale atât ale firmelor mici și mijlocii, cât și ale companiilor mari, programul este extrem de configurabil și oferă opțiuni dedicate firmelor care au activități de distribuție, producție, retail, agricultură, etc. Este ușor de instalat și ofera posibilitatea accesarii si prelucrarii datelor atat pe un anumit terminal, cat si la distanta. Cu o experiență de pe 20 de ani în dezvoltarea de aplicații pentru mediul de afaceri românesc, WinMentor oferă o interfață usor de utilizat, respectă cerințele pieței actuale, gestionând resursele rapid și eficient. Programul beneficiează de updateuri regulate la modificărie legislative oferite gratuit de către producătorul aplicației.

Poți să descoperi mai multe aici legat de modul în care WinMENTOR poate să te ajute să-ți gestionezi mai eficient depozitul sau poți să stabilești o prezentare gratuită cu unul dintre consultanții noștri.

[thrive_leads id=’8902′]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *