De ce un ERP în Cloud? Avantajele unui software ERP in Cloud!

De ce un ERP în Cloud? Avantajele unui software ERP in Cloud!

Avantajele unui software ERP in Cloud sunt multiple: accesezi datele oricand si de oriunde, reduci costurile de achizitie si administrare, datele tale sunt intodeuna protejate si actualizarile software-ului sunt automate. 

Notiunea de Cloud nu a intalnit pana in acest moment o definitie unanim acceptata, dar putem spune ca este spatiul virtual organizat si inalt securizat  care stocheaza  si ofera acces prin intermediul internetului la date si informatii sub forma de aplicatii, jocuri, baze de date, platforme de e-learning, magazine on-line, etc, dar in realitate Cloud-ul face mai mult de atat. 

Sa luam exemplul unui ERP in Cloud, alegere facuta de catre o companie cu o structura mica spre mijlocie. De ce optiunea in Cloud ar fi optima pentru aceasta? 

Un ERP in Cloud face posibil smartworking-ul si pune la dispozitie un serviciu cu o arhitectura completa si complexa astfel incat utilizatorii sa se poata concentra pe hard core-ul afacerii si pe procesele specifice activitatii. 

Un  software ERP Cloud este acum o necesitate practic indispensabila pentru o companie, indiferent de dimensiune: gestionarea diferitelor procese de afaceri devine mai buna, mai rapida, mai simpla, mai eficienta. 

In primul rand, pornim de la o premisa: alegerea unui sistem de management corect este o decizie strategica, pe care compania trebuie sa o evalueze cu atentie. 

Software ERP on Server sau in Cloud? Ce este mai bine? 

Depinde, exista cateva aspecte care trebuie evaluate. Multe companii au obtinut beneficii mari alegand un software ERP in Cloud, reducand considerabil costurile cu infrastructurile IT.

Pentru o companie mica sau medie sau pentru un startup, acest aspect economic poate determina alegerea. 

Cloud-ul favorizeaza o noua organizare a muncii, facilitand mobilitatea si smart working-ul.  Dimpotriva, daca aveti un magazin pe varful unui deal in care conexiunea la internet este dictata de combinatii astrale imprevizibile, evident nu este recomandat un software de gestionare in Cloud. 

Daca aveti o companie mare care are nevoie de mai multe personalizari concepute special pentru nevoile dvs. specifice, va recomandam sa optati pentru o solutie on-server. 

In general, se poate spune ca un software de gestionare in cloud este solutia potrivita si aduce avantaje enorme daca va aflati in una sau mai multe dintre urmatoarele caracteristici: 

  • nu puteti sau nu doriti safaceti fatacosturilor suportate necesare pentru implementarea unei solutii pe server (hardware, software, personal calificat, intretinere) 
  • trebuie samonitorizati constant datele companiei chiarsi in afara companiei de pe laptop 
  • doriti sadelegati problema spinoasaa securitatii datelor, pentru a nu fi nebun in cautarea unui antivirus si firewall din ce in ce mai puternic si actualizat 

Iata cele 4 avantaje pe care vi le poate oferi doar o solutie Cloud: 

  1. Accesati datele de gestionare oricand, oriunde

Un prim avantaj al software-ului de gestionare in cloud este ca puteti controla, monitoriza si lucra la datele dvs. de gestionare de oriunde si oricand. Gestionarea proceselor de productie nu mai este relegata de computerul companiei, ci se muta cu dvs. 

O conexiune la internet este suficienta. Aceasta caracteristica marcheaza o evolutie importanta in modul in care este conceputa munca in comparatie cu viziunea traditionala: astazi, mobilitatea este o componenta esentiala pentru multe companii, smart working-ul este in continua crestere si are un sistem care permite monitorizarea propriilor datele, de oriunde si oricand. 

  1. Reduceti costurile de achizitiesi de gestionare

Un software de gestionare in cloud permite economii economice considerabile in ceea ce priveste costurile de achizitie si de gestionare. Comparativ cu solutiile locale, care necesita investitii initiale mari in masini suficient de performante, asistenta si tehnicieni calificati, in solutiile Cloud toate aceste „dureri de cap” sunt preluate de compania care furnizeaza serviciul Cloud. 

Cu alte cuvinte, optand pentru o solutie Cloud, nu veti avea niciodata probleme de compatibilitate intre sistemul computerului dvs. si software-ul de gestionare. 

Chiar daca aveti computere vechi, nu va trebui sa cumparati altele noi pentru a le incadra. 

Ca sa nu mai vorbim de costurile unui posibil server, de a conecta mai multe computere la retea: cu Cloud nu veti avea nevoie de el. 

In plus, puteti economisi costuri pentru personalul tehnic, care cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu, toate companiile trebuie sa contacteze din pacate pentru a rezolva problemele care apar. 

Cu un software de gestionare in Cloud, intretinerea si rezolvarea oricaror probleme tehnice este responsabilitatea companiei care furnizeaza serviciul Cloud. 

  1. Date protejateintodeauna

Protectia datelor este un aspect foarte important, care nu poate fi ignorat la alegerea unui ERP. Chiar daca numarul companiilor care adopta solutii de Cloud computing este in continua crestere, multe companii sunt reticente fata de aceste tehnologii, deoarece se tem de problemele referitoare la confidentialitate si securitate.

Sa eliminam cateva mituri false: securitatea datelor pe Cloud este, in general, mai mare decat datele stocate local pe serverele companiei. Majoritatea furnizorilor de solutii Cloud sunt foarte vigilenti si monitorizeaza cu atentie si continuu aceste aspecte, implementand un sistem de securitate pe mai multe niveluri pentru infrastructurile responsabile de gazduirea datelor companiilor client. In plus, in fiecare zi se face o copie de securitate a datelor, o garantie suplimentara care protejeaza impotriva riscului stergerii sau pierderii datelor.

In cazul solutiilor on premises, responsabilitatea acestor verificari scrupuloase revine companiei. 

  1. Actualizari automate ale software-ului

Software-ul ERP, ca toate software-urile, trebuie sa fie actualizat periodic.  Daca software-ul este integrat intr-un computer din cadrul companiei dvs., va trebui sa va ocupati de actualizare achizitionand noua versiune, instaland-o si facand toate completarile necesare. 

Cu un software de gestionare in Cloud, aceasta problema este ocolita, nu va trebui sa faceti nicio actualizare, deoarece software-ul se va actualiza automat, fara sa va dati seama, deoarece compania are acces la servicii excelente personalizate pe nevoile sale fara ca acest lucru sa devina un lux si sa afecteze bugetul prin achizitii de hardware sau departamente extinse de IT. 

Rapid si la indemana va fi acordat acces la module de Contabilitate si Gestiune actualizate in permanenta, Facturare, Logistica, Arhivare si de fapt, acces si conexiune la toate modulele necesare sustinerii activitatii de la A la Z. 

Documentele tale sunt in siguranta, le poti atasa, lucra sau arhiva putand fi accesate ulterior de catre oricare dintre membrii echipei cu drepturi alocate, oricand e necesar. 

Astfel compania devina flexibila, cu toate documentele  la un click distanta,  perfect adaptabila oricarei situatii de urgenta cum este cea a zilelelor noastre. 

Iata motivul pentru care experienta poate fi extrem de satisfacatoare chiar daca o companie are o marime medie si un numar mic de angajati. Aceasta are nevoie de acces la aceleasi module de suport, trece prin aceleasi procese ca oricare alta de profil si poate folosi serviciul la aceeasi capacitate si calitate datorita conditiilor din Cloud. 

In cele din urma, putem spune ca alegerea unui software de management in Cloud poate fi cu adevarat raspunsul pe care l-ati cautat. 

Deci, alinierea la viitor nu este chiar atat de complicata daca apelam la un software sau o solutie care sa ne ajute in integrarea cat mai rapida si cu costuri cat mai reduse la aceasta. Daca va doriti o astfel de afacere, puteti sa ne contactati telefonic sau pe mail si impreuna, vom gasi solutia cea mai eficienta afacerii dumneavoastra! Pentru mai multe informatii, intrebari, nelamuriri, va stam la dispozitie atat prin intermediul functiei de chat de pe site, cat si telefonic sau la sediul nostru.